Треба надалі підвищувати зарплати професійним військовим , - Андрій Тетерук
четвер, 21 квітня 2016, 16:31

Паралельно з вибірковою мобілізацією та призовом на строкову військову службу, Україна має надалі підвищувати зарплати контрактників та офіцерів.

Про це заявив член фракції "Народний фронт", полковник Андрій Тетерук, коментуючи рішення Кабінету Міністрів про черговий, весняний, військовий призов.

"Відновлення служби за призовом було цілком правильним рішенням в умовах війни. В перші місяці російської агресії Україну дуже виручили добровольчі підрозділи та мобілізація дорослих чоловіків. Але цей кадровий ресурс треба поповнювати й оздоровлювати підготовкою молоді. Тут необхідні і призовники, і більше контрактників та молодих офіцерів. Це взаємодоповнюючі елементи. Відповідно, щоб залучити більше хороших контрактників, і їх молодих командирів-офіцерів - мусимо підвищувати їх зарплати", - сказав Тетерук.

Призовники, наголосив він, непридатні для багатьох сучасних солдатських і матроських посад, тож їх слід розглядати насамперед як майбутніх контрактників.

"Призовники відіграють важливу роль, а після звільнення зі служби залишаються резервом оборони. Однак у Збройних Силах та інших військових формуваннях дедалі більше посад, які можна довірити лише професійному військовому. Завдяки різкому збільшенню бюджетних видатків на оборону Кабміном Яценюка (113 мільярдів 2016-го року), армія почала модернізуватися. Створені Сили Спеціальних Операцій із серйозними вимогами до здоров’я й психіки солдата. Вже використовуємо безпілотники, керовані артилерійські снаряди. "Укроборонпром" підійшов до створення протиракетного щита та цілком вітчизняної оперативно-тактичної ракети. В таких сучасних підрозділах взагалі мало посад солдатів і матросів -  і більшість з них мають бути контрактниками із конкурентними зарплатами від 10000 гривень. Добровольці, мобілізовані, призовники тут - вже не основа, а насамперед кандидати для відбору на контрактну службу", - пояснив Андрій Тетерук.

"Народний фронт", наголосив він, наполягатиме на подальшому збільшенні бюджетних витрат на зарплати військовослужбовцям у держбюджеті-2017.

"Ми вже ведемо відповідну роботу в оборонному й інших комітетах Верховної Ради, щоби задані Яценюком темпи зростання зарплат військових були збережені в проекті держбюджету на 2017-й рік. Це принципова стратегічна позиція "Народного фронту", - заявив Тетерук.

Довідково: Андрій Тетерук - професійний військовий, пройшов шлях від командира взводу в Сухопутних Військах та Внутрішніх Військах МВС до начальника штабу миротворчої місії України в Косовому. Під час АТО повернувся з цивільного бізнесу, створив батальйон особливого призначення "Миротворець". Полковник поліції.

Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради. Член Військової Ради "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua