Треба виходити на ринки з готовими продовольчими товарами, де буде написано: «Якісно зроблено в Україні», - Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 21 серпня 2015, 14:36

Україні необхідно відходити від сировинної складової в аграрному секторі, а спільно з внутрішніми і зовнішніми інвесторами будувати переробку, створювати робочі місця і захоплювати не тільки ринки через експорт зернових, але й виходити на ринки з якісними продовольчими товарами, де буде написано: «Якісно зроблено в Україні». Таку заяву Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк зробив у п’ятницю, 21 серпня, на нараді з основними зернотрейдерами у Переяславі-Хмельницькому.

Прем’єр-міністр підкреслив, що дуже багато зроблено в дерегуляції, спрощенні процедур і реальній боротьбі з корупцією і хабарництвом в аграрному секторі: «Ми скоротили низку сертифікатів, низку свідоцтв, скоротили процедури. І ліквідували низку інспекцій, як, наприклад, сільськогосподарська інспекція, які були ще одним тягарем на тілі українського аграрного сектору. І зараз необхідно рухатися далі для того, щоби обсяги врожаю і, основне, це переробки сільськогосподарської продукції збільшувалися».

Він зазначив, що за підсумками українсько-американського бізнес-форуму у США реалізуються проекти в аграрному секторі на кілька сотень мільйонів доларів.

Глава Уряду також повідомив, що у жовтні до України прибуде Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер, і саме інвестиції в українське виробництво продовольства будуть предметом особливої розмови з нею.

«Тобто, нам потрібна переробка в аграрному секторі. Виходити на зовнішні ринки не тільки з зерновими, а з готовою продукцією, яка має додану вартість, може конкурувати. А сьогодні вона може конкурувати з будь-якою іншою іноземною продукцією», - підкреслив він.

«Аграрний сектор сьогодні був, є і буде ключовим сектором», - наголосив лідер «Народного фронту». 

Уряд іде шляхом модернізації цього сектору: «Модернізації, захоплення нових ринків і переходу від просто експорту зернових до експорту готової продукції».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua