Турчинов: Міжнародна співпраця в сфері ВПК зміцнить оборонний потенціал України, її партнерів та в цілому - безпеку в Європі (відео, фоторепортаж)
вівторок, 11 жовтня 2016, 14:49

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов сподівається, що міжнародна співпраця в сфері ВПК зміцнить оборонний потенціал України, її партнерів та в цілому - безпеку в Європі.

Відкриваючи ХІІІ Міжнародну спеціалізовану виставку «Зброя та безпека-2016» та Х Міжнародний авіакосмічний салон «Авіасвіт-ХХІ», Секретар РНБО України назвав символічним те, що це відбувається напередодні свят – Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України.

«Саме захисники України - мужні, сильні люди - зупинили ворога нашої держави, який був значно сильніший, ніж ми. Вічна пам’ять героям, які віддали життя, захищаючи і звільняючи Україну», - сказав О.Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що за короткий термін Україна відновила боєздатність Збройних Сил, і «сьогодні українська армія є однією з боєздатніших армій Європи».

О.Турчинов констатував, що ворог всупереч домовленостям про припинення вогню продовжує обстріли українських позицій. За його словами, російські війська, які перебувають на території України, разом з підконтрольними їм терористичними угрупованнями продовжують агресивні військові дії проти України, ведуть огонь з забороненої зброї, внаслідок чого гинуть і зазнають поранень українські військові.

«Росія, яка захопила Крим та веде війну на Донбасі, знищує своєю авіацією цивільні квартали у Сирії і спалює гуманітарні конвої, розміщує у Калінінградському регіоні наступальну ракетну зброю, у тому числі таку, що несе ядерний потенціал, – головний фактор небезпеки і дестабілізації у світі. Які ще потрібні аргументи, щоб довести: агресора треба не умовляти, агресора треба зупиняти?! І сьогодні на сході України агресора зупиняє мужність та професіоналізм наших військових», - заявив Секретар РНБО України.

О.Турчинов зазначив, що вітчизняні підприємства виробляють широкий спектр сучасної і ефективної зброї починаючи зі стрілецької і завершуючи потужною бронетанковою технікою, сучасними ракетними комплексами та військово-транспортними літаками. «Ми зацікавлені у плідній та ефективній військово-технічній співпраці з нашими партнерами», - сказав він, підкресливши, що це дозволить суттєво посилити обороноздатність України і її партнерів.

«Сьогоднішня виставка – дуже важливий майданчик, де ми можемо подивитися не тільки на досягнення наших підприємств, а й на можливості наших партнерів», - додав Секретар РНБО України. Виставка, сказав О.Турчинов, демонструє можливості як України, так і її надійних партнерів, і висловив сподівання на укладання багатьох нових контрактів між виробниками сучасної зброї і військової техніки, створення спільних та обговорення перспективних проектів.

Підсумовуючи, О.Турчинов висловив переконання, що співпраця учасників виставки «зумовить нові зрушення, сприятиме виробленню нової сучасної військової техніки і зброї, зміцнить оборонний потенціал України та наших партнерів, а в цілому - безпеку в Європі».

У церемонії відкриття також взяв участь Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох, який відвідує Україну з дводенним візитом у рамках Протоколу про співпрацю між Апаратом РНБО України та БНБ Республіки Польща.

У виставках беруть участь понад 400 учасників з 13 країн світу, більш ніж 100 учасників з 25 країн мають намір визначитися із купівлею озброєння.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua