У 2013-му українці зняли з себе російське ярмо, – "Народний фронт" (відео)
середа, 21 листопада 2018, 11:55

П’ять років тому на Майдані українці заявили, що хочуть зняти з себе ярмо "дружніх" стосунків з Росією – саме тоді розпочалася Революція гідності.

Про це йдеться у заяві фракції "Народний фронт" з нагоди річниці початку Революції гідності, яку озвучив народний депутат Ігор Лапін з парламентської трибуни.

"П’ять років тому в цьому залі було виголошено (попередньою владою. – Ред.), що багатовекторність нашої держави міняє напрямок і йде в напрямку до Росії. П’ять років тому студенти вийшли, щоб висловити свою позицію і закликали тодішню владу звернути увагу на те, що українці хочуть зняти з себе те ярмо "дружніх" стосунків з Росією, які насправді були не дружніми, а лише заганяли в рабство", – заявив народний депутат.

"Після того диктатор дасть команду жорстко приборкати вільний дух українців. І народ повстане. Це буде початком Революції гідності. Я наголошую - саме революції, а не "державного перевороту", як декому диктують темники з Кремля", – нагадав він.

"Після того відбудуться вибори до Верховної Ради, буде сформовано коаліцію, сформовано перший уряд, який візьме на себе відповідальність та започаткує реформи – це уряд Яценюка. Будуть і політичні сили, які підуть шляхом популізму. Будуть і ті, хто займе конструктивну позицію щодо критики влади. Ми поважаємо це, оскільки якщо не буде критики – не буде конструктиву і дехто може розслабитись. А розслаблятися нам сьогодні не можна", – зазначив представник "Народного фронту".

"Цей перший уряд (Яценюка. – Ред.) втримав державу. Уряд Гройсмана продовжує започатковані реформи. Ми бачимо результати – реформу поліції. Ми бачимо результати й пам’ятаємо той ґвалт, який здійнявся в цій залі під час ухвалення пенсійної реформи. Бачимо результати децентралізації. Так, звичайно, не все гаразд – ми падаємо, підіймаємось і йдемо далі. І кожен тримає удар на своєму фланзі, кожен робить те, що може там, де він є, і тими засобами, які має", – резюмував Ігор Лапін.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua