У Білій Церкві за сприяння Хвичі Мепарішвілі завершуються роботи з екологічного оздоровлення водойм (фото)
середа, 27 березня 2019, 14:06

У місті Біла Церква, що на Київщині, завершуються роботи з розчищення обвідного каналу навколо Острова Дитинства та озера поблизу церкви Покрови Божої Матері.

Як повідомили у прес-службі обласної партійної організації "Народного фронту", екологічне оздоровлення водойм було проведене в рамках природоохоронних заходів з поліпшення  екологічного, санітарного та гідрологічного стану водних об’єктів басейну річки Рось за сприяння народного депутата фракції "Народний фронт" Хвичі Мепарішвілі.

"Торік під час зустрічей з білоцерківцями неодноразово доводилося чути обурення щодо занедбаного стану міських водойм, зокрема обвідного каналу навколо Острова Дитинства та озерця поблизу церкви Покрови Божої Матері. Люди просили допомогти відновити водойми. Тож пообіцяв їм максимальне сприяння у вирішенні цих актуальних питань", зазначив Хвича Мепарішвілі.

  

Наразі водні об’єкти розчищено від чагарників, укріплено береги, виконано поглиблення русла та розчищено замулені джерела. Озеро біля церкви Покрови Божої Матері з’єднано з річкою Рось, що забезпечуватиме постійну циркуляцію води і завадить її застою. Також тут облаштовано пішохідні доріжки та встановлено фонтан. Тож замість занедбаної водойми вже незабаром місцеві мешканці матимуть чудову зону відпочинку.

На виконання відповідних робіт з державного бюджету було виділено понад 8 млн грн. Водночас Хвича Мепарішвілі обіцяє всіляко сприяти залученню коштів, необхідних для проведення заходів щодо збереження й водних об’єктів дендропарку "Олександрія".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua