У бюджет 2018-го закладено підвищення зарплати педагогів на один розряд та фіксовану надбавку в 20%, – Лілія Гриневич
четвер, 2 листопада 2017, 20:00

Підвищення зарплати педагогів на 2018 рік передбачатиме просування оплати праці на 1 тарифний розряд єдиною тарифною сіткою, фіксування надбавки за престижність на рівні 20% для всіх вчителів, а для кращих надбавка - 30%.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич з керівниками обласних управлінь освіти.

«Якщо зараз обсяг надбавки за престижність – рішення місцевої влади, то з 2018-го ми робимо її обов’язковою. Очевидно, що ці гроші передбачені в межах освітньої субвенції, яку ми даємо на зарплати вчителів з Держбюджету. Кращі педагоги – наприклад, ті, що візьмуть перший клас в межах реформи НУШ, вчителі в інклюзивних класах та інші мають отримати надбавку на рівні 30%», – пояснила Лілія Гриневич.

Також йшлося про те, що у видатки на наступний рік необхідно обов’язково закласти поділ класів на групи для вивчення іноземних мов, трудового навчання тощо.

Нагадаємо, що у 2017 році було збільшено зарплату вчителям на 50%, зокрема завдяки просуванню оплати праці вчителів вгору тарифною сіткою на 2 тарифні розряди.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua