У Чернігові люди протестують проти свавілля обленерго, власником якого є олігарх Григоришин, - Олександр Кодола (відео)
середа, 25 листопада 2015, 12:06

У вівторок в Чернігові розпочалася безстрокова акція протесту проти свавілля "Чернігівобленерго", яке належить російському олігарху Костянтину Григоришину.

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола з парламентської трибуни.

"Більше тисячі людей вийшли протестувати проти тиску енергетичного монополіста і створення ним неможливих умов для ведення бізнесу в області", - сказав він.

За словами Кодоли, дана ситуація стала наслідком монополії і породжує такі негативні явища, як проблеми з підключенням до електромереж, перебої з електроживленням.

"Наприклад, дуже висока вартість підключення приватного будинку. Навіть в далекому селі складає близько двадцяти тисяч гривень", - підкреслив народний депутат.

Представник "Народного фронту" зазначив, що ця ганебно ситуація стала наслідком того, що всі електромережі країни належать 5 олігархам, а також одній російській компанії.

"Зокрема, "Чернігівобленерго" належить російському недоолігарху Костянтину Григоришину", - сказав Кодола.

За його словами, місцева акція чернігівських підприємців має всі шанси перерости в загальноукраїнську.

"Учасники мітингу прийняли резолюцію, де вимагають прийняти закон про примусову зміну форм власності підприємств-монополістів на вимогу територіальної громади, скасувати плату за приєднання до електромереж, скасувати авансові платежі, впорядкувати відносини між енергопостачальника та споживачем", - повідомив Олександр Кодола.

Він додав, що підприємці вимагають також звільнити керівника обленерго та допомогти 170 підприємствам області, які сьогодні через дії "Чернігівобленерго" залишились без електроенергії.

"Я закликаю міністра Демчишина негайно втрутитися у ситуацію і відреагувати на вимоги", - резюмував народний депутат.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua