У Держбюджеті-2017 закладене реальне збільшення доходів громадян, - Леонід Ємець (відео)
середа, 21 вересня 2016, 11:27

У проекті Державного бюджету на 2017 рік закладене реальне збільшення доходів громадян, оскільки очікується, що рівень зростання заробітної плати перевищить рівень інфляції.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець, коментуючи в інтерв’ю журналістам проект Державного бюджету на 2017 рік.

Він, у першу чергу, відзначив серед позитивних положень проекту закладені норми про збільшення заробітних плат на 30% для вчителів та на 20% для лікарів, що було вимогою фракції «Народний фронт».

«Це надзвичайно важлива соціальна складова», - наголосив народний депутат.

Леонід Ємець також повідомив, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, представляючи  проект Державного бюджету під час засідання фракції «Народний фронт», заявив про те, що «у наступному році складеться така ситуація, коли рівень зростання заробітної плати перевищить рівень інфляції».

«Тобто, мова йде не лише про віртуальні цифри зростання заробітної плати на стільки-то відсотків, а про те, що вона буде вища, ніж інфляція, а це означитиме, що ці люди отримають реальну прибавку до їх доходів. Це є ключовими моментами соціальної частини (проекту Державного бюджету. – Ред.)», - пояснив парламентар.

Крім того, як зауважив Леонід Ємець, ще більш важливим є те, що у Держбюджеті  передбачені «значні видатки для збільшення обороноздатності нашої країни». При цьому він додав, що необхідною складовою майбутнього бюджету для виконання цих видатків є ухвалення закону про спецконфіскацію.

Разом з тим представник фракції «Народний фронт» зазначив, що після презентації проекту Державного бюджету на 2017 рік у Верховній Раді парламентські комітети будуть розглядати його більш детально та вносити відповідні поправки та пропозиції.

«Те, що ми побачили, є загальними тенденціями бюджету. Тепер треба перевірити, що є в нюансах, бо, як відомо, диявол саме в нюансах. Тому зараз кожен з наших профільних депутатів відкриває цей проект бюджету і починає вже з калькулятором, з викладками, з «білими книгами» визначати, наскільки відповідають потребам галузі закладені туди гроші, де, можливо, варто було б  збільшити, де, можливо, варто було б зменшити та, навпаки, - направити на інші потреби», - резюмував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua