У Краматорську Арсеній Яценюк дав старт набору до нової поліції та взяв участь у святкуванні Дня міста (відео)
субота, 26 вересня 2015, 15:04

У суботу, 26 вересня, у Краматорську Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із Міністром МВС України Арсеном Аваковим дали старт набору до нової патрульної поліції Краматорська та Слов’янська.

Арсеній Яценюк зазначив, що сьогодні в Краматорська три свята - День міста, День машинобудівника і свято початку роботи нової поліції в Краматорську і Слов'янську.

Він підкреслив, що нова поліція означає в першу чергу новий рівень безпеки для кожного з краматорчан, «нове відношення поліцейського до кожного жителя міста, нові принципи спілкування між поліцейським і громадянином і нова відповідальність - як поліцейського, так і громадянина».

У Києві та інших містах країни, сказав Глава Уряду, новими поліцейськими працюють молоді люди, більшість із яких мають вищу освіту і досвід роботи в зовсім інших сферах та ніколи раніше не були пов’язані з правоохоронною системою: «Це ті люди, які дійсно прийшли служити кожному громадянину країни».

«Дуже хочу, щоби в Краматорську був набір таких самих фахових, відвертих, сильних, чесних і тих людей, які бажають служити своєму народу», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що завдання для нових поліцейських в Краматорську і Слов'янську будуть складніші, ніж в Києві, Харкові, Одесі та інших містах: «Лінія фронту надто близько. І тому виклики для поліцейських Краматорська і Слов'янська потребують додаткових знань, тренувань і уваги».

Створення нової патрульної поліції – це один із кроків, які змінюють країну, зазначив він: «Реформа поліції – це тільки один з елементів. Далі, звичайно, - суди, прокуратура, вся правоохоронна система. У тому числі - реформа соціального сектору, реформа бюджету. Це ті додаткові соціальні виплати, які Уряд уже зараз призначив Крок за кроком ми проводимо ці зміни».

Він підкреслив, що незважаючи на те, що за декілька десятків кілометрів від Краматорська проходить лінія фронту, «лінія військової агресії Росії проти України, проти кожного, хто стоїть зараз на цьому майдані, проти майбутнього країни в цілому, - ми боремося і перемагаємо»: «Ми не просто встояли – ми продемонстрували всьому світу, що ми сильні».

«Так само повинні бути сильні нові українські краматорські і слов'янські поліцейські. Ми всі – одна країна. І в цій країні ми господарі свого майбутнього», - додав він.

«Ми ніколи не віддамо Донецьк і Луганськ, ми повернемо контроль над всією територією України. І Крим – також Україна. Настане час, коли ми будемо і в Донецьку, і в Луганську, і в Сімферополі, і в Севастополі. Бо це наша країна, і в нас її ніхто не забере», - наголосив Арсеній Яценюк.

Після урочистостей до початку набору до місцевої поліції Глава Уряду поспілкувався з молодими людьми, які подають анкети для відбору у нові патрульні, та пройшовся Краматорськом. Разом із краматорчанами він взяв участь у заходах до Дня міста. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua