У Кремлі вже зрозуміли, що не можуть нав’язувати свої умови у ситуації з Донбасом, - Віталій Сташук (відео)
вівторок, 29 серпня 2017, 11:59

Сполучені Штати Америки дали чіткий меседж: поки з території України не будуть виведені російські війська та поки не будуть вирішені усі безпекові питання - військовий конфлікт на Донбасі не може вважатися вирішеним.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Віталій Сташук в ефірі одного з телеканалів, коментуючи останній візит американського дипломата та спеціального представника Державного департаменту США Курта Волкера до України.

Він зазначив, що після свого останнього візиту до України, зокрема в зону АТО, американський представник дав кілька інтерв’ю та озвучив меседжі щодо ситуації на Донбасі.

"Були такі меседжі, які раніше не звучали так однозначно і жорстко на адресу Росії. Коли повноважний представник Білого Дому відкритим текстом каже, що поки не будуть виведені російські війська, поки не будуть вирішені безпекові питання, то це питання розв’язаним вважати неможливо. І ні про яку зміну стану справ між США та Росією йтися не може, поки цей конфлікт, який на нашій території, на жаль, відбувається, не буде розв’язаний", - сказав Сташук.

Крім того, народний депутат зауважив, що глибока обізнаність Курта Волкера "дає підстави сподіватись, що реакція США на ситуацію в Україні буде дуже точною і не буде ілюзій щодо того, що насправді відбувається".

При цьому, на його переконання, завдання України сьогодні – це бути наполегливими у своїй позиції, не давати слабину, але, у той же час, розуміти, що "крайнощі тут неможливі".

"Тобто, чисто військових способів вирішення питань не існує. Але так само, якщо посилатися лише на дипломатичні інструменти і не займатися зміцненням обороноздатності, зміцненням збройних сил, то це так само не дасть результатів", - підсумував парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua