У Кропивницькому стартував Національний мистецький фестиваль "Кропивницький-2018" (фото)
четвер, 30 серпня 2018, 17:29

У середу, 29 серпня, в Кропивницькому стартувала наймасштабніша культурна подія року – Національний мистецький фестиваль "Кропивницький-2018".

Захід проходить за ініціативи народного депутата фракції "Народний фронт" Олександра Горбунова, повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної партійної організації.

Фестиваль розпочали вогняним шоу. Спочатку актори в різних образах пройшлись вулицею Дворцова. До театральної ходи долучилися актори Львівського театру "Воскресіння", театру імені Марка Кропивницького та духовий оркестр. Саме відкриття відбулося на Театральній площі. Із цирковими номерами виступили студенти театру Києво-Могилянської академії, а актори театру "Воскресіння" показали глядачам вогняне шоу.

За інформацією прес-слубжи, програма цьогорічного КроФесту буде цікавою найширшому колу глядачів. Головним напрямком фестивалю, організованого Міністерством культури України, стане соціальний проект "Герої серед нас". Його мета – виявити і показати героїзм там, де його не звикли шукати – у повсякденному житті, серед тих, хто живе і працює поруч. Проект стане важливою смисловою частиною фестивалю, яка представить яскраві приклади особистого героїзму та самопожертви звичайних людей.

"Цього дня я чекав цілий рік. Сьогодні в мене дуже змішані почуття – це почуття радості і гордості від того, що ми починаємо черговий фестиваль. А з іншого боку сьогоднішня дата – трагічна для України. Іловайська битва, я би так цей день назвав - це день коли загинули наші побратими. Я дуже хотів би, щоб святковий настрій ніколи не перешкоджав нам і ми не забували про тих, хто дав і дає можливість бути тут", – зазначив у вітальній промові Олександр Горбунов.

Для кропивничан та гостей міста на фестивалі діятимуть такі локації, як "Літературна толока", "Мистецтво просто неба", театр: "Пошуки та експерименти", "Музика", "Живописний пленер".

Крім цього, в рамках дитячої програми на вулицях міста пройдуть флешмоби, перфоманси та різноманітні майстер-класи. Виступлять зіркові гості. Не залишаться поза увагою і діти, які лікуються в дитячих обласній та міській лікарнях Кропивницького – до них завітають клоуни з розважальною програмою.

Усі дні фестивалю триватиме живописний пленер – відомі художники України малюватимуть Кропивницький, а самі картини передадуть до обласного художнього музею.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua