У наступному році зарплата військових має зрости на 30-40%, - Сергій Пашинський (відео)
п’ятниця, 7 вересня 2018, 12:28

У проекті Державного бюджету на 2019 рік фінансування оборонної галузі має зрости до 5,3% ВВП, в тому числі має бути збільшена заробітна плата військовослужбовцям на 30-40%.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник керівника фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський в інтерв’ю журналістам.

Він повідомив, що напередодні відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони України, на якому, зокрема, розглядалося питання бюджетного фінансування оборонної галузі на 2019 рік.

Так, за його словами, були затверджені основні параметри, які будуть відповідати не менше 5% ВВП на безпеку та оборону.

“Я буду наполягати, щоб це було 5,3%, тому що ми хочемо збільшити заробітну плату нашим воїнам. Ми останній раз збільшували заробітну плату ще у 2016 році. Мінімальна заробітна плата - з того, що ми вимагаємо, - це буде 10 тисяч гривень”, - заявив Голова профільного комітету.

На думку Сергія Пашинського, сьогодні в Україні “відбувається величезна несправедливість, тому що солдат, який в даний момент зі зброєю в руках захищає нашу Батьківщину, отримує 7 тис грн без надбавки, а чиновник, отримує по 30-40 тис грн”.

“Я вважаю, що справедливо було б на час особливого періоду всі зарплати прив’язати до зарплати рядового військовослужбовця. Хочете собі високі зарплати? Піднімайте нашим воїнам зарплати. Цю модель, цю методику ми будемо пробувати імплементувати”, - наголосив заступник керівника фракції “Народний фронт” та зазначив, що наразі тривають перемовини з цього питання з Кабінетом Міністрів.

“Я сподіваюсь, що в цьому Бюджеті (на 2019 рік, - Ред.) ми врахуємо всі ці норми. Я нагадую: мінімальна зарплата стрільців -10 тис грн, тобто фактично на 30-40% ми піднімаємо грошове утримання”, - наголосив народний депутат.

Окрім підняття зарплатні військовим, за словами Сергія Пашинського, не слід забувати і про житлове забезпечення воїнів.

Також, як зазначив парламентар, у бюджеті на наступний рік потрібно збільшити видатки на озброєння української армії.

“Це комплексна проблема, яку ми повинні збалансувати. Я сподіваюсь, що у нас вистачить здорового глузду вийти на те рішення, яке дасть нашій армії, якою ми так пишаємося, далі розвиватися”, - підсумував Сергій Пашинський.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua