У парламенті працює конституційна більшість для прийняття важливих державницьких рішень, - Максим Бурбак
середа, 27 червня 2018, 14:13

Голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак прокоментував результати останнього пленарного тижня роботи Верховної Ради України, відзначивши основні з них.

Серед найважливіших рішень минулого пленарного тижня роботи парламенту керівник фракції назвав ухвалення законів, зокрема, "Про національну безпеку" та "Про Вищий антикорупційний суд".

"315 голосів на табло - це найкраще свідчення, що Верховна Рада України працює.  Це також чіткий сигнал різним політичним силам, що у парламенті існує конституційна більшість у понад 300 голосів", - сказав Максим Бурбак, зауваживши, що прийняття закону про антикорупційний суд - це "важливий крок у напрямку створення органів по боротьбі з корупцією у вищих ешелонах влади".

"В суспільстві існує запит на реальне покарання найвищих корупціонерів. І відповідні органи мають відповісти на нього конкретними справами. Парламент усе необхідне для цього зробив", - підкреслив представник "Народного фронту".

Також, як нагадав народний депутат, парламент обрав аудитора для Національного антикорупційного бюро.

"Суспільству буде цікаво нарешті побачити результати прозорого і публічного аудиту НАБУ, який не проводили з 2016 року, хоча цього вимагає закон", - сказав Максим Бурбак.

Ще одним із важливих результатів роботи ВР парламентар відзначив прийняття Закону України "Про національну безпеку України" – закону, на ухваленні якого особливо наполягав "Народний фронт" і до розробки якого долучилися представники "НФ", зокрема, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Ухвалення закону, серед пріоритетів якого є членство України в НАТО, - це найкраще підтвердження того, що Україна очікує від наших західних партнерів надання ПДЧ щодо членства нашої країни в Північно-Атлантичному альянсі", - зазначив депутат.

"Переконаний, що це має бути зроблено так само, як при уряді Арсенія Яценюка було зроблено чіткий план з отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом", - нагадав представник "Народного фронту".

"Думаю, що європейці, весь світ, зацікавлені в Україні, яка, на моє тверде переконання, має тепер найбільш боєздатну армію в Європі. І яка зараз захищає не лише Україну, але й східні кордони країн НАТО від російської навали", - зазначив Максим Бурбак.

Щодо планів роботи Верховної Ради на два останніх пленарних тижнів роботи, керівник фракції "Народний фронт" висловив переконання, що парламент відпрацює їх так само плідно.

"Зокрема, можна очікувати повернення кримінальної відповідальності за контрабанду, яку було скасовано при Януковичі і низку інших важливих рішень. Верховна Рада України вкотре доводить, що вона ефективно працює", - резюмував народний депутат.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua