У переліку підприємств, які не підлягають приватизації, необхідно залишити лише стратегічні об’єкти, - Андрій Іванчук (фото)
четвер, 1 березня 2018, 13:05

Наступним кроком після ухваленого закону про приватизацію №7066 має бути затвердження переліку стратегічних підприємств України, які не можна приватизувати.

На цьому наголосив Голова Комітету з питань економічної політики, народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук під час зустрічі з представниками бізнесу в Американській торговельній палаті.

Голова комітету розповів, що прийнятий закон про приватизацію спрощує і скорочує процедуру приватизації та забезпечує прозорість і відкритість приватизаційного процесу.

За його словами, в Україні дуже багато підприємств, які не підлягають приватизації. Голова комітету пропонує переглянути перелік цих підприємств, залишивши лише стратегічні об’єкти.

«Неодноразово я вносив у парламент пропозицію скоротити перелік підприємств, які не підлягають приватизації. Після ухвалення закону про приватизацію мені вдалося переконати президента та прем’єр-міністра у тому, що наступним кроком має бути затвердження переліку стратегічних підприємств України, які не можна приватизувати. Нехай це буде 50-70 об’єктів, але вони завжди залишатимуться у власності держави. А всі інші – нестратегічні підприємства – надати можливість приватизувати», - розповів Іванчук.

Як зауважив народний депутат, це сприятиме залученню інвесторів та стрімкому розвитку цих підприємств.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua