У підготовці до безвізового режиму ми повинні зробити сто зі ста – Арсеній Яценюк на колегії МВС (відео)
п’ятниця, 10 липня 2015, 12:08

На засіданні колегії МВС у п’ятницю, 10 липня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк дав низку завдань Державній міграційній службі та Державній прикордонній службі в рамках підготовки до запровадження безвізового режиму з ЄС.

Він підкреслив, що одним із головних завдань є підключення до бази «Інтерполу» пунктів пропуску. У вересні, коли до України прибуде оціночна місія ЄС, повинно бути підключено вже понад 20 пунктів пропуску.

Серед завдань також, за словами Глави Уряду, – видача біометричних паспортів і перехід із наступного року від паспортів радянського стилю на картку громадянина України.

«Тому це завдання, яке повинно бути у вас на постійному контролі. Ми повинні зробити сто зі ста для того, щоби нікому не вдалося показати пальцем на Україну, що якісь технічні речі не виконані. Переконаний, що Міністерство це здатне зробити», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також звернувся до Державної прикордонної служби продовжувати роботу з односторонньої демаркації кордону з Росією: «Також у нас на порядку денному – Білорусь і Молдова».

Він наголосив на необхідності продовження проекту облаштування державного кордону «Європейський вал»: «Щоби з російської сторони не проходили терористи, зброя, наркотики. І щоби ми в тому числі і в рамках безвізового режиму чітко заявили - Україна здатна захистити і охороняти свій кордон».

Він нагадав, що перша частина коштів на проект «Європейський вал» Урядом виділена.

Арсеній Яценюк наголосив, що розроблений проект облаштування державного кордону – «абсолютно інший, модерновий, правильний»: «Думаю, на колишньому пострадянському просторі Україна покаже взірець, як треба будувати лінію державного кордону і контролювати державний кордон».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua