У питанні відкритості даних Україна є однією з найбільш прогресивних, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 21 березня 2018, 18:01

Такого рівня відкритості, прозорості та підзвітності, який був досягнутий за останні чотири роки, жодна влада в Україні ще не мала.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар після завершення засідання комітету, на якому розглядалося питання господарського спору однієї української компанії, яка використовує у своїй діяльності відкриті дані.  

Вона зазначила, що профільний комітет дуже довго працював над відкритими даними, завдяки чому у цьому питанні було досягнуто значних успіхів.

«Я хочу підкреслити, що Україна є однією з найбільш відкритих країн не лише Європи, але й світу. І це величезне досягнення, яке сталося за останні роки. Ми відкрили реєстри всього. Альтернативи такої відкритості, повірте, практично немає», - наголосила Вікторія Сюмар.

«Електронне декларування, коли будь-який чиновник зобов’язаний задекларувати майно і це все є у відкритому доступі. Далі – реєстр нерухомості: будь-яке нерухоме майно ви можете перевірити, хто є його власником. Реєстри, які стосуються публічних закупівель. Все є абсолютно чітко. Ви можете подивитися, який, даруйте мені, кілограм картоплі закуплений якою школою за якою ціною. І це унікальні речі. Система ProZorro та ж сама, яка є однією з прогресивних. Це є досягнення», - розповіла голова комітету.

Як зауважила народний депутат, ті, хто каже, що Україна немає цих досягнень, відверто маніпулюють.

«Тому що уявити подібні речі ще 4-5 років тому було б неможливо. Зараз ми все це маємо, ми з цим працюємо», - додала вона.

На думку Вікторії Сюмар, сьогодні немає блокування доступу до відкритої інформації з боку держави.

«Україна декларує і надалі відданість європейським ідеям відкритості прозорості та підзвітності. І такого рівня підзвітності, який був досягнутий за останні чотири роки, жодна влада в Україні ще не мала. Ці принципи ми відстоюємо безпосередньо будучи депутатами владної коаліції», - підсумувала заступник керівника фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua