У сфері оборони та національної безпеки має бути табу на політичні ігрища, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 5 квітня 2018, 11:45

Законопроект про нацбезпеку, напрацьований та узгоджений разом із західними партнерами з НАТО і ЄС, має бути беззаперечно підтриманий Верховною Радою, оскільки сфера оборони та національної безпеки – це святе, на чому не можна спекулювати та влаштовувати політичні ігрища.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що над проектом закону про нацбезпеку (№8068) працювало багато спеціалістів як з українських силових відомств (РНБО, ЗСУ, МВС, СБУ), так і з НАТО та ЄС.

“Якщо ми задекларували рух у напрямку НАТО, то, очевидно, що законопроект, який погоджений з нашими закордонними партнерами, з НАТО зокрема, він є принципово важливим. Оскільки в даному випадку йдеться про приведення української системи оборони до стандартів НАТО”, - заявила народний депутат.

Як зауважила Вікторія Сюмар, в українському парламенті багато хто з депутатів вважає себе експертами у сфері оборони, хоча насправді так не є.

“Тому якщо цей документ пропрацьований та підтриманий нашими партнерами, ми задекларували, що хочемо вступити в НАТО, то це важливо для цього вступу в НАТО. І його треба робити (цей крок. – Ред.), робити вивірено, правильно, прагматично, керуючись національними інтересами. Все решта - це від лукавого, це політичні ігри”, - підкреслила парламентар.

На переконання Вікторії Сюмар, “сфера оборони та національної безпеки – це святе, на чому не можна спекулювати та влаштовувати політичні ігрища”.

“Має бути святе - сфера оборони, сфера захисту країни; сфера армії має бути такою, щоб на ній було табу на політичні ігрища. Але сфера оборони, над якою працюють фахівці, які все життя в цьому, вона має прийматися так, як вона є погоджена. Тому ми будемо підтримувати президентський законопроект”, - наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua