У Верховній Раді створено робочу групу із забезпечення реалізації державної антикорупційної політики, − Андрій Парубій (відео)
середа, 16 вересня 2015, 17:14

У Верховній Раді створено робочу групу з парламентського забезпечення реалізації державної антикорупційної політики та антикорупційний порядок денний.

Про це на брифінгу у Верховній Раді повідомив Перший заступник голови Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій.

За його словами, група фактично працювала з весни і об'єднувала громадських діячів, депутатів, представників громадянського суспільства. Завдання групи полягало у тому аби визначати найважливіші антикорупційні проекти і спільно проводити роботу по тому, щоб ці законопроекти знайшли підтримку в залі.

"Ми маємо об'єднати в один кулак усі здорові сили, що стали на шлях боротьби з корупцією, при чому це мають бути не лише депутати, а й представники громадського і виконавчого середовища", - сказав Парубій.

"Від виконавчих структур за згодою сюди увійшли директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, міністр юстиції Павло Петренко, заступник Генпрокурора Віталій Касько, перший заступник голови МВС Ека Згуладзе", − повідомив Парубій.

"Від експертів і громадських діячів - Віталій Шабунін, Ярослав Юрчишин, Ярослав Таран, Дмитро Котляр, тобто ті люди що займаються і законодавчими забезпеченням, і популяризацією реформ", - наголосив сказав віце-спікер.

Увійшли до складу групи і народні депутати, зокрема, "Народний фронт" представлений Леонідом Ємцем та Сергієм Висоцьким.

Актуальними питаннями, якими займається група найближчим часом, Парубій назвав обрання спеціального антикорупційного прокурора.

"Уже сьогодні в профільному комітеті розглядатимуться усі кандидатури і завтра в пленарному режимі ми зможемо розглядати їх за рейтингом. Бо без обрання антикорупційного прокурора не зможе функціонувати і Національне антикорупційна бюро", -  резюмував Андрій Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua