У захисті прав дітей нам вдалося досягти консенсусу щодо всіх контраверсійних питань, - Андрій Іванчук (відео)
вівторок, 3 липня 2018, 13:06

У законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення економічних передумов для посилення захисту прав дитини на належне утримання" (№8296) з другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває вдалося досягти консенсусу щодо всіх контраверсійних питань.

Про це наголосив голова Комітету з питань економічної політики, представник "Народного фронту" Андрій Іванчук.

"У законопроекті №8296 нам вдалося по всіх контраверсійних питаннях досягти консенсусу. Це було дуже важко, я всім дякую за роботу, за ті десятки годин, які ви провели за круглими столами в комітетах з обговорення цього законопроекту. Комітет запропонував для ухвалення найбільш збалансовану та якісну редакцію закону. Всі депутатські фракції та групи підтримали цей законопроект", - наголосив він.

Андрій Іванчук зазначив, що за 7 років, протягом яких він очолює комітет, це була одна з найважчих дискусій.

"З одного боку були батьки-тати, з другого – мами, і була дуже серйозна дискусія з приводу того, що український парламент стає на чийсь бік. Але, попри всі перипетії, мені і членам комітету вдалося переконати всіх зацікавлених осіб, що ми захищаємо інтереси дітей. Ми не стаємо на чийсь бік - ми хочемо, щоб діти не були заручниками деколи непростих стосунків між батьком і матір'ю", - пояснив народний депутат.

За його словами, торік РАГСи зареєстрували 250 тисяч дітей, де немає одного з батьків.

"Сьогодні - історичний день. Прийняття пакету законів #ЧужихДітейНеБуває - це революційний крок. Ніхто не вірив, що ми зробимо такі титанічні зрушення і вдасться прийняти другий пакет законів, які ще ефективніше захищають права найменших українців та розвивають інститут відповідального батьківства", - наголосив Андрій Іванчук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua