Учасники бойових дій та діти загиблих в АТО отримають державно-цільову підтримку для здобуття професійної та вищої освіти, - Лілія Гриневич
середа, 23 листопада 2016, 15:27

П’ять категорій громадян, серед яких учасники бойових дій та діти загиблих в АТО, отримають державно-цільову підтримку для здобуття професійної та вищої освіти.

За пропозицією міністра освіти і науки, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич сьогодні Уряд затвердив порядок та умови надання державної цільової підтримки категорій громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, що надаватиметься їм протягом навчання.

«Це дуже важливий проект постанови, який ми досить довго узгоджували, але він нарешті врегульовує умови надання державної цільової підтримки для цих вразливих категорій громадян. Зокрема, це пов’язано з безоплатним навчанням, надання безкоштовних комплектів підручників тощо», - наголосила Лілія Гриневич.

Підтримка надаватиметься, зокрема, особам, які згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визнані учасниками бойових дій, дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій, дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти або помер) внаслідок захворювання, одержаного в період участі в АТО та дітям, що зареєстровані як внутрішньо переміщені особи. А також сім'ям осіб органів внутрішніх справ України, поліцейських, які загинули або померли внаслідок поранення, одержаних під час участі в АТО, сім'ям осіб, які добровільно забезпечували проведення АТО (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність) та загинули, або пропали безвісти, сім'ям осіб, які, перебуваючи у складі добровольчих формувань для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, загинули (пропали безвісти), сім’ям осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності та ін.

Постановою передбачено різні для кожної категорії види надання державної цільової підтримки. Загалом, вона буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів загального фонду державного або місцевого бюджетів, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безоплатного забезпечення підручниками, безоплатного проживання в учнівських гуртожитках та безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua