Учасники Ялтинської європейської стратегії похвалили Уряд за проведення реформ і назвали його найкращим в історії України
п’ятниця, 11 вересня 2015, 19:16

Учасники Ялтинської європейської стратегії відзначили, що український Уряд досяг значних успіхів у впровадженні реформ та назвали його найкращим в історії України.

Про це повідомила представник фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська, яка бере участь у 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Вона зазначила, що загалом всі учасники конференції YES відзначили «позитивну динаміку у впровадженні реформ в Україні».

Так, за словами народного депутата, відомий американський економіст Лоуренс Саммерс (обіймав посади міністра фінансів США, головного економіста у Світовому банку, президента Гарвардського університету) сказав, що «нинішній Уряд - кращий, який мала Україна».

«Український Уряд досяг значних успіхів у впровадженні реформ, і подальша фінансова допомога від Заходу - це не доброчинність, це інвестиції в безпеку регіону», - заявив Лоуренс Саммерс.

У свою чергу гонконгський мільярдер, президент та співвласник корпорації Hang Lung Group Ронні Чан відзначив успіх українського Уряду в реструктуризації державного боргу.

За його словами, «для продовження нормальних реформ потрібно дозволити робити Уряду те, що він вважає правильним, і не політизувати економічні реформи».

Більше того, Наталія Кацер-Бучковська, яка взяла участь в економічній панелі конференції, повідомила, що реформи саме в енергетичній галузі були визнані громадськістю та експертами найбільш ефективними за останні півроку роботи Верховної Ради України.

В якості прикладу вона навела такі ухвалені реформаторські урядові закони, як: «Про ринок газу», який дозволить демонополізувати український ринок газу (вступає в силу з 1 жовтня 2015 року), низка законів про енергетичну ефективність, початок реформи ринку електроенергетики тощо.

«Той прогрес реформ, який був досягнутий, - це, в першу чергу, урядові ініціативи, підтримані міжнародним співтовариством, зокрема, Енергетичним секретаріатом Європейської комісії. Фактично, це є спільна робота, яку визнали не лише парламентарі та міжнародні експерти, а також громадськість, яка завжди є критичною до діяльності влади», - наголосила Кацер-Бучковська.

У той же час, за словами представника «Народного фронту», всі експерти дійшли висновку, що Україна має продовжити працювати над зменшенням споживання енергоресурсів (газу та електроенергії), остаточно демонополізувати ринок енергоресурсів, залучати іноземних інвесторів та міжнародних гравців, щоб зробити цей ринок більш конкурентним, а також диверсифікувати джерела енергоресурсів та створювати умови для розвитку «зеленої» енергетики.

«Я завжди кажу, що Україна споживає у три рази більше, ніж середньостатистичний європейський споживач. На рівні експертів визнано: якщо українці будуть споживати стільки ж, скільки європейці, нам не треба буде поставляти газ з Росії», - зауважила член профільного парламентського комітету з питань енергетики.

Крім того, на думку експертів, важливим геополітичним фактором для енергетичної незалежності України є необхідність того, щоб наша держава залишалась основним транспортером газу в Європу. 

«Тоді ми будемо мати політичні важелі впливу в міжнародних переговорах, зокрема з Росією», - резюмувала парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua