Учасників диверсійно-терористичного центру, як свідків державного тероризму з боку РФ, не можна видавати чи обмінювати, - Антон Геращенко
понеділок, 23 січня 2017, 17:33

Затримані учасники диверсійно-терористичного центру, який був створений на території РФ та діє в Україні, є надзвичайно важливими свідками державного тероризму з боку спецслужб Російської Федерації, тому їх за жодних обставин не можна обмінювати на українських заручників у РФ.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко під час прес-конференції, присвяченій розслідуванню справи про спробу замаху на його життя.

Антон Геращенко наголосив, що особи, які були затримані у його справі, а також інших подібних справах, які правоохоронці пов’язують із діяльністю на території України диверсійно-терористичного центру (вбивство І. Мамчура та ін. – Ред.), є «надзвичайно важливими свідками не лише для українських судів, але й для міжнародних».

«Я особисто заявляю, що ті особи, громадяни України, які були підготовлені на території Російської Федерації для здійснення вбивств, терактів та диверсій, не повинні ні за яких обставин бути обміняні на інших громадян України (яких утримують в Росії. – Ред.). Оскільки якщо ми будемо обмінювати цих громадян на наших заручників в Росії, сюди будуть присилати все нових і нових кілерів, аргументуючи це тим: «хлопці, їдьте в Україну, вб’єте – не вб’єте, підірвете – не підірвете, ми вас все одно обміняємо». Тому це не припустимо», - заявив народний депутат.

«Це особи, які є джерелами інформації про державний тероризм з боку спецслужб та посадових осіб Російської Федерації. Видавати їх не можна!», - підкреслив Антон Геращенко.

Разом з тим, на думку політика, якщо затримані особи будуть і надалі співпрацювати зі слідством і видавати більше інформації про механізм підготовки терористичних актів та терористів проти України, то суд має врахувати цей факт як пом’якшуючу обставину під час винесення їм вироку.

Зі свого боку Антон Геращенко повідомив, що він готовий максимально брати участь у всіх слідчих діях, що стосуються розслідування його справи, та буде інформувати про це суспільство. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua