Угода про «відкрите небо» дозволить зменшити ціну і покращити якість авіаперевезень – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 12:48

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України в п’ятницю, 17 липня, повідомив про низку домовленостей стосовно співпраці в сфері інфраструктури, досягнутих в рамках першої інвестиційної конференції «Україна - США» у Вашингтоні.

Зокрема, нагадав Арсеній Яценюк, Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський підписав з американськими партнерами угоду про «відкрите небо».

«Нам необхідно, щоби на авіаційному ринку була конкуренція. Ми повністю скасували всі обмеження в наших двохсторонніх польотах між Україною і США, і це дасть можливість збільшити кількість рейсів, покращити якість авіаперевезення і зменшити ціну на авіаквитки», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що одна з найбільших американських агропромислових компаній Cargill, яка вже має значний досвід роботи в Україні, прийняла рішення щодо додаткових інвестицій в українську інфраструктуру і будівництво нового терміналу в порту «Южний»: «Це термінал із перевалкою плюс 4 мільйона тонн вартістю на загальну суму близько 100 мільйонів доларів США».

Окрім того, за словами Глави Уряду, досягнено домовленостей у співпраці в сфері ІТ-технологій: «Україна є однією з ключових країн світу по розвитку ІТ. На жаль, поки що ми працюємо на системі аутсорсингу, проте потенціал української молоді, яка працює в ІТ, високо оцінений нашими американськими партнерами».

«Один з ключових американських фондів Horizon Capital прийняв рішення щодо інвестування в Iнтернет-магазин Розетка.uа і вкладання значних кошів у розвиток цього проекту», - повідомив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua