Угода про ЗВТ між Україною і ЄС за будь-яких обставин набуде чинності з 1 січня наступного року, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 28 серпня 2015, 13:09

Вірогідне ембарго на українську продукцію, про яке заявила Росія, - «це запровадження ембарго не на українську продукцію, а на російських громадян», заявив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк по звершенні зустрічі з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Буткявічюсом у п’ятницю, 28 серпня.

«Угода про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС за будь-яких обставин набуде чинності з 1 січня наступного року», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Росія вже заявила, «що запровадить ембарго проти української продукції у тому випадку, якщо угода набуде чинності»: «Хотів би ще раз зазначити - для Росії в першу чергу, - що угода набуде чинності. Вірогідне ембарго, яке Росія запровадить, - це запровадження ембарго не на українську продукцію, а це запровадження ембарго на російських громадян».

«Нам необхідно знаходити інші ринки, і для нас європейський ринок є одним із ключових. Тому ми будемо цінувати підтримку вашого уряду в розгляді питання щодо збільшення квот української продукції, які можуть поставлятися на європейський ринок в рамках Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», - звернувся Глава Уряду України до Прем’єр-міністра Литовської Республіки.

Він наголосив, що економічна співпраця України та Литви «виходить на інший рівень». Арсеній Яценюк підкреслив, що обсяги перевезень вантажів за маршрутом Іллічівськ-Мінськ-Клайпеда у рамках проекту «Вікінг» істотно збільшилися за останній період.

«Уряд України прийняв рішення щодо запровадження експерименту із зменшення вдвічі портових зборів для транзитних вантажів, які, в тому числі, будуть транзитуватися по проекту «Вікінг», - повідомив Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк висловив вдячність Альгірдасу Буткявічюсу за підтримку України: «Ваша країна, ваш Уряд та Президент зробили багато для України в нашій боротьбі за незалежність, проти російської військової агресії».

«Ми цінуємо вашу гуманітарну, експертну допомогу та наше військове співробітництво в рамках спільного батальйону Лит-Пол-Укр-Брит», - підкреслив Глава Уряду України. 

За підсумками зустрічі Арсеній Яценюк та Альгірдас Буткявічюс підписали угоду між Урядами двох країн про Раду обмінів молоддю України та Литви.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua