Ухвалені Радою закони щодо Донбасу зруйнували плани Кремля, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 6 жовтня 2017, 12:39

Ухваливши законопроект 7163, який визнає Росію країною-агресором, Верховна Рада зробила важливий крок щодо захисту національних інтересів України.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук на брифінгу у парламенті.

"Сьогодні в першому читанні було ухвалено дуже важливий законопроект, який визнає Росію країною-агресором. Шалений спротив, який чинить Російська Федерація, аби уникнути визнання себе агресором, є очевидним і в сесійній залі", - зазначив він.

"Ми маємо розуміти, що це дуже важливий крок, який робить Україна в напрямку захисту своїх національних інтересів. Росія вже не зможе перевдягнути свої терористичні війська в блакитні шоломи миротворців, які вона вже заготовила на кордоні з Україною", - наголосив представник "Народного фронту".

За його словами, Росія отримала ще одного ляпаса від українського парламенту: визнання її агресором повністю руйнує всі плани, які останнім часом вибудовували в Кремлі. "І президент Путін, який увесь час намагався виставити себе в очах усього світу як миротворця, постане хижаком, який вбиває українців", - додав народний депутат.

Він також назвав дуже важливим, що в цьому законопроекті вибудовується чітка структура оперативного об’єднаного штабу, яка дозволить вищому керівництву країни готуватись до повернення тимчасово втрачених територій.

"Народний фронт" з 2014 року робить усе можливе, щоб визнати Росію агресором, і сьогодні ми ще на крок наблизились до цього. Ми боронили Україну в 2014 році, боронимо її й сьогодні, аби зірвати плани Кремля по дестабілізації ситуації в країні, по руйнуванню наших планів збудувати сильну й незалежну Україну", - заявив Андрій Тетерук.

"Ми будемо робити все можливе – прийматимемо закони, що посилюватимуть безпековий та економічний сектор. В парламенті ми прийматимемо всі необхідні реформи, хто б і як би не намагався їх зірвати, і фракція "Народного фронту" буде продовжуватиме ефективну роботу в сесійній залі", - запевнив депутат.

"Я хочу, щоб усі ви були спокійні та певні того, що ми робитимемо все, що від нас залежить, аби ситуація була спокійною та контрольованою, позитивною, а ми робили все, щоб якнайшвидше перемогти в цьому протистоянні, в цій гібридній війні, яку веде РФ проти України, і разом з нашими союзниками відсвяткувати нашу перемогу. Все буде Україна!" - підсумував представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua