Ухвалений парламентом закон дозволить ефективно боротися з нелегальною міграцією, - Георгій Логвинський (відео)
четвер, 19 травня 2016, 13:10

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, спрямований на захист кордонів України від нелегальної міграції, яким вводиться чіткий механізм примусового видворення нелегального мігранта за межі України за рішенням суду.

Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та урегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції (№ 3159), підтримали 228 народних депутатів.

Представник фракції "Народний фронт", Голова підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський зауважив перед голосуванням, що цей законопроект входить до так званого пакету законів щодо лібералізації візового режиму з ЄС та співпраці з МВФ, оскільки його основна мета – захист українських кордонів від нелегальної міграції.

За його словами, цим законопроектом вводиться чіткий механізм примусового видворення нелегального мігранта за межі України за рішенням суду.

"Раніше не було механізму, як це зробити. Ми застосували цей механізм: надали гарантії захисту прав людини, з одного боку, а з іншого – надали право та гарантії недоторканності кордонів та державності нашої країни. Тому прошу підтримати цей законопроект", - закликав Логвинський перед голосуванням.

Народний депутат підкреслив, що цей законопроект розроблявся за участі правозахисників та представників судової гілки влади, тому є консенсусним та збалансованим.

Як зазначається у пояснювальній записці, прийняття запропонованих змін до законодавчих актів "сприятиме вдосконаленню міграційного законодавства та покращенню роботи відповідних органів з протидії незаконній міграції, уникненню проблем, пов’язаних з утриманням нелегальних мігрантів та забезпеченню умов для реалізації їх прав".

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua