Ухвалення урядового законопроекту "Про державну службу" дозволить створити нову професійну держслужбу, - Олена Бойко (відео)
четвер, 10 грудня 2015, 13:59

Ухвалення урядового законопроекту "Про державну службу" №2490 є фактичним народженням нової державної служби в Україні, яке підвищить її ефективність та професійний рівень.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко, коментуючи сьогоднішнє прийняття відповідного законопроекту.

"Це реальний шанс реформування державної служби, яка, по суті, була знищена урядом Януковича та на сьогоднішній день є неефективною, складається з абсолютного негативу, звинувачень, занурилася у корупцію та бюрократію", - сказала Бойко.

За її словами, законопроект №2490 є дуже важливим та інноваційним. Зокрема, він передбачає створення вищого корпусу державної служби, у який увійдуть чиновники категорії "А".

"Саме ці чиновники будуть проходити через комісію вищого корпусу, і тільки так відбуватиметься призначення на посади", - пояснила народний депутат.

"Сьогодні ми маємо величезну перемогу, тому що над законом "Про державну службу" Комітет і ми як члени Комітету та робочої групи працювали півроку, протягом яких опрацювали понад 1300 поправок. Ми розглянули кожну пропозицію, але уникали будь-яких намагань зіпсувати цей закон", - наголосила Олена Бойко.

Так, вона підкреслила, що члени фракції "Народний фронт" не дали можливості вносити до законопроекту неконструктивні поправки, які могли змінити сутність цього закону.

Більше того, Олена Бойко наголосила, що саме завдяки "Народному фронту" до закону було внесено дуже важливу правку, яка дозволяє створення спеціального фонду для того, щоб професійні державні службовці отримували достойну оплату праці.

Разом з тим, парламентар зауважила, що дуже важливим етапом є імплементація цього закону, оскільки необхідно ще підготувати вторинне законодавство щодо державної служби, а також забезпечити прихід до її лав нових людей – з новими менталітетом та підготовкою.

"Ми вважаємо, що публічна служба має бути гідною, толерантною, відповідати всім вимогам сьогодення і, головне, мати довіру від суспільства", - резюмувала вона.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua