Ухвалення законопроекту №3196 дозволить заочно судити Януковича та його поплічників, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 17 березня 2016, 17:03

Метою законопроекту №3196 щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, є продемонструвати громадянам, що влада прагне притягнути до відповідальності осіб, які скоїли злочини проти народу України та переховуються на території інших держав, не бажаючи відповідати перед законом.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

За його словами, станом на сьогодні в Кримінально-процесуальному кодексі введено поняття заочного засудження для осіб, оголошених в міжнародний розшук, однак, особи, які володіють значними фінансовими ресурсами, наймають адвокатів, подають позови в суд проти Інтерполу з метою виключити себе зі списку осіб, які перебувають у міжнародному розшуку.

"Таких прецедентів було кілька, і перший з них – прецедент Януковича, колишнього президента України", - уточнив Антон Геращенко.

"Щоб дати можливість народові побачити реальне притягнення до відповідальності осіб, які скоїли злочини проти народу, було розроблено законопроект, що містить три статті. Ці статті стосуються розкрадань у особливо великих розмірах – ст. 190, ч. 1, масових убивств на Майдані – ст. 115, ч. 2, створення організованого злочинного угруповання, яке грабувало України в період з 2010 по 2014 рік", - повідомив представник "Народного фронту".

Антон Геращенко зазначив, що ухвалення даного закону дасть можливість притягнути до відповідальності заочно Януковича та інших осіб, які переховуються на території інших держав та не збираються повертатись до України.

"Прошу підтримати цей законопроект, оскільки він сприятиме відновленню справедливості та порядку в країні", - підсумував депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua