Ухвалення законопроекту щодо реформування паркування дозволить припинити вакханалію у цій сфері, - Антон Геращенко (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 14:04

Законопроект №5364 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів здатен припинити паркувальну вакханалію в усій країні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Антон Геращенко.

«Законопроект №5364 є дуже важливим для припинення в наших містах паркувальної вакханалії, коли громадяни кидають свої транспортні засоби деінде. Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів передбачає, що місцеві органи влади й мери міст отримають можливість складати адміністративні протоколи через спеціально уповноважених осіб місцевої влади, як це робиться на Заході», - повідомив депутат.

Він нагадав, що за чинним законодавством сьогодні кожного разу, коли хтось кидає свій автомобіль, не сплативши за паркування, паркувальники зобов’язані викликати поліцію. «Поліцейські не мають змоги кожного разу складати відповідний протокол – це по-перше. По-друге, у нас є повна безкарність для тих, хто кидає свої машини, не сплативши за паркування», - уточнив представник «Народного фронту».

«За останній рік поліцейські склали в усій державі лише 240 відповідних протоколів. В усіх цивілізованих країнах правом складати адміністративні протоколи в таких випадках наділені органи місцевої влади. Це розвантажує поліцію, поліпшує дисципліну та запускає механізми, які роблять вигідним для місцевих рад збирання грошей за паркування», - підсумував Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua