Ухвалення законопроекту про протимінну діяльність дозволить використати світовий досвід у ліквідації мінно-вибухових пристроїв, – Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 6 листопада 2018, 18:03

Після ухвалення законопроекту №9080-1 «Про протимінну діяльність» Україна отримає можливість узагальнити та використати світовий досвід у ліквідації мінно-вибухових пристроїв.

Про це заявив Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук з парламентської трибуни.

За словами Тетерука, який є співавтором законопроекту, роботи з розмінування, як показує досвід інших країн, котрі також потерпали від агресії інших держав, займає не одне десятиріччя.

«Мінно-вибухові пристрої несуть загрози не тільки військовим, а й беззахисному місцевому населенню», – наголосив народний депутат.

Представник «Народного фронту» зазначив, що досвід, який він отримав під час виконання миротворчої місії ООН у Косово, та в Женевському центрі гуманітарного розмінування, під час поїздки до Хорватії, дозволив зосередити всі знання, набуті іншими країнами щодо проведення робіт із знешкодження мін.

«Ми за півтора роки в складі робочої групи напрацювали такий законопроект, який дозволить нам започаткувати ефективний механізм очищення нашої землі від наслідків російської агресії. Йдеться про створення Національного центру гуманітарного розмінування під керівництвом Кабінету міністрів, який дозволить в абсолютно прозорий та зрозумілий спосіб планувати, в які терміни та якими засобами ми будемо проводити аналіз, оцінку, очищення та звітування за результатами такої роботи в парламенті», – повідомив народний депутат.

«Основні тези, закладені в законопроект, полягають в тому, що фінансування такого центру відбуватиметься не лише з державного бюджету – насамперед, з’явиться можливість створення зрозумілого для наших країн-донорів інструменту, який дозволить їм зрозуміти той обсяг фінансових і матеріальних засобів, якого потребує наша держава, аби якомога швидше очистити нашу землю від мінно-вибухових пристроїв», – наголосив Андрій Тетерук.

Верховна Рада підтримала законопроект №9080-1 «Про протимінну діяльність в Україні» у першому читанні 240 голосами народних депутатів.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua