Ухвалення законопроекту про розмінування розпочне очищення України від наслідків "руського миру", - Андрій Тетерук (відео)
понеділок, 5 листопада 2018, 18:52

Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити законопроект про гуманітарне розмінування в Україні для того, щоб розпочати процес очищення нашої землі від наслідків агресії "руського миру".

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

"Я дуже вболіваю за те, щоб завтра, коли ми почнемо роботу парламенту, було прийнято рішення щодо законопроекту про гуманітарне розмінування в Україні. На мою думку, цей законопроект є так само важливий, як і, наприклад, прийнятий закон "Про національну безпеку", що дозволить нам розпочати процес очищення нашої землі від агресії "руського миру", - заявив народний депутат.

Він зазначив, що за інформацією спеціалістів, на контрольованій території України мінно-вибуховими пристроями захаращено близько 7 тисяч квадратних кілометрів, а на неконтрольованій, по ту сторону зіткнення, – близько 9 тисяч квадратних кілометрів.

За словами Андрія Тетерука, протягом минулого року від дії таких  пристроїв загинуло 217 українців.

"Це абсолютно жахливі наслідки присутності "руського миру" на території нашої держави. Тому, чим раніше ми почнемо очищувати нашу землю від мінно-вибухових пристроїв, від нерозірваних мін, снарядів, будь-чого, що може загрожувати життю або здоров’ю людей, тим швидше настане стабілізація ситуації в зоні зіткнення", - пояснив народний депутат.

"Тому я дуже вболіваю за те, щоб законопроект, над яким я і наша команда працювала близько півтора року, був прийнятий у парламенті і впроваджений в дію Кабінетом Міністрів", - підсумував перший заступник керівника фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua