Ухвалення закону про деокупацію відкриває пряму дорогу до Гааги для Росії та її посіпак, - Юрій Береза (відео)
четвер, 18 січня 2018, 11:06

Ухвалення закону про деокупацію відкриває пряму дорогу до Гааги для Росії та її посіпак, які сьогодні знущаються над українським народом на території Донецька, Луганська та Криму.

Про це заявив представник  фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки і оброни Юрій Береза в інтерв’ю журналістам.

Він наголосив, що цей закон потрібно було ухвалювати вже давно. У той же час народний депутат сподівається, що документ буде ухвалений вже сьогодні.

“Для мене особисто ті, хто не буде голосувати за цей закон, стануть лакмусовим папірцем стосовно того, хто як ставиться до України. Якщо не буде голосувати, наприклад, “Опозиційний блок” - це все зрозуміло. Проросійські партії або партії, які фінансуються з Росії, вони, звичайно, голосувати не будуть. Питання (голосувати чи ні) стоїть, у першу чергу, перед тими, хто у 2014 році створював коаліцію”, - наголосив народний депутат.

За словами Юрія Берези, під час голосування за закон про деокупацію “має перемогти державницьке ставлення до України”.

“Цей закон озброює наших юристів у міжнародних судах для притягнення країни-агресора до відповідальності. Це основна філософія цього закону. Якщо у нас немає національного закону стосовно визначення держави-агресора, то як ми можемо доводити це в міжнародних судах? Це буде перше запитання до нас в міжнародних судах: чи визначено законодавством України, що Росія є державою-агресором?”, - пояснив представник  фракції “Народний фронт”.

“Цей закон відкриває пряму дорогу до Гааги для Росії та її посіпак, які знущаються зараз над українським народом на території Донецька, Луганська та Криму”, - підкреслив парламентар.

Більше того, як наголосив Юрій Береза, цей закон дуже потрібен мешканцям тимчасово окупованих територій України, які постраждали від російської окупації, а також юридичним особам, які зазнали втрат внаслідок окупації.

Так само, за його словами, ухвалення цього закону дозволить удосконалити механізм керування українським військом та правоохоронними силами і визначити, хто є старшим на позиціях.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua