Ухвалення закону про Державне бюро розслідувань – значний крок до справедливого слідства в Україні, – Андрій Помазанов (відео)
субота, 14 листопада 2015, 15:19

Ухвалення парламентом закону про Державне бюро розслідувань стало значним кроком у боротьбі з корупцією та в боротьбі за чесне, справедливе і всебічне слідство в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов в ефірі «5 каналу».

За його словами, суспільство вимагало ухвалення такого закону протягом майже двох років.

«Ми ухвалили його без значних баталій. Ми зняли напругу навколо питання призначення керівника бюро – він призначатиметься Президентом за поданням Уряду за результатами прозорих конкурсів», – додав депутат.

«Цей закон є значним кроком і в боротьбі з корупцією, і в боротьбі за чесне, справедливе і всебічне слідство в Україні, оскільки ми нарешті зробили крок, щоб забрати слідство від Генеральної прокуратури до нормального справедливого, я сподіваюся, органу, який буде проводити слідство в особливо важливих справах», – наголосив представник «Народного фронту».

Він висловив сподівання, що ухвалений закон дасть поштовх тому, щоб слідство було чесним, і людина довіряла правоохоронним органам, коли звертається до них із заявою про злочин.

«І я думаю, що Генеральна прокуратура тепер стане менш привабливою для корупціонерів, які постійно до неї пролазили. І з моменту, коли буде створено реально діюче Державне бюро розслідувань, люди перестануть платити кошти, щоб потрапити на посаду генерального прокурора, прокурора, районного прокурора, прокурора міста і т.п. Тобто, ця професія перестане бути фешенебельною», – підсумував Андрій Помазанов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua