Закріплення в Конституції України курсу в ЄС та НАТО - найбільша перемога парламенту, – Голова Верховної Ради (відео)
п’ятниця, 5 липня 2019, 15:37

Ухвалення Закону «Про Національну безпеку України» та закріплення на конституційному рівні прагнення України на вступ до Європейського Союзу та НАТО є найбільшими перемогами Верховної Ради VIII скликання.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій на підсумковій прес-конференції.

«Ми ухвалили масштабний Закон «Про Національну безпеку України». Цим законом закладено нові сучасні стандарти безпеки держави і громадян», – повідомив спікер парламенту.

«Нашим найвищим досягненням є закріплення в Конституції України стратегічного курсу на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО», - підкреслив Голова ВР.

Він нагадав, що за відповідні зміни до Основного закону проголосували 334 народних депутати: «Це  одна за найбільших перемог українського парламенту».

Андрій Парубій також зауважив, що в 2014 році, коли російські окупанти та промосковські колаборанти захоплювали Крим, а потім – населені пункти на сході нашої країни, завдяки героїзму добровольців та українських воїнів ворожий наступ вдалося зупинити.

«Але згадаймо, чим були тоді озброєні наші бійці, у що одягнені. Бронежилет 4-5 класу чи сучасний шолом були розкішшю в той час на передовій», – зазначив він.

«Я добре пам’ятаю це, бо в той час я був секретарем РНБО, і ще тоді поставив перед собою завдання - зробити все для створення боєздатного українського війська. Сьогодні ми можемо стверджувати, що Збройні Сили України успішно протистоять російському агресору. Мужність, героїзм та військові вміння наших військовослужбовців високо оцінені світовими воєнними експертами: ЗСУ увійшли в топ-10 найсильніших армій Європи – 8 місце за версією міжнародного рейтингу», – наголосив представник «Народного фронту».

За його словами, Верховна Рада VIII скликання ухвалювала всі закони, необхідні для створення сучасної української армії, щоб наші воїни на передовій мали необхідний запас зброї, техніку, одяг  та засоби захисту, гідну зарплату, медичне та соціальне забезпечення.

«І у безпеці, і у навчанні наших бійців запроваджуються стандарти НАТО – лише за 2018 рік понад 4900 зразків нового та модернізованого озброєння передано до української армії», – повідомив Андрій Парубій.

Він нагадав, що для виконання бойових завдань найвищого ступеня складності реформовано десантно-штурмові війська та створено окремий рід ЗСУ – Сили спеціальних операцій.

«У країні також запроваджено єдиний державний реєстр військовослужбовців. Крім того, виконуючи сучасні вимоги, законодавчо забезпечено рівні умови та права для жінок та чоловіків під час проходження військової служби», – додав представник «Народного фронту».

Голова Верховної Ради висловив велику вдячність міжнародним партнерам України, які всі ці роки допомагали українській армії.

«Тільки США у 2015-2018 роках передали на зброю та спорядження понад 2,5 млрд  доларів, в тому числі: радари, протиснайперські комплекси, сучасні засоби зв’язку та всесвітньо відомі протитанкові ракетні комплекси «Джавелін», – повідомив спікер парламенту.

За словами Андрія Парубія, український парламент поточного скликання проводив надзвичайно активну міжнародну діяльність.

«У великій мірі завдяки нашим парламентським делегаціям та парламентській дипломатії нам досі вдавалося забезпечувати єдиний міжнародний фронт протидії агресору: було створено потужну антипутінську коаліцію, запроваджено системні міжнародні санкції проти Росії. Завдяки цьому ми зберігаємо стратегічну перспективу повернення політико-дипломатичним шляхом окупованих територій», – зазначив Андрій Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua