Ухвалення закону «про спецконфіскацію» дозволить завершити реформу Національної поліції, - Віталій Корчик
понеділок, 19 вересня 2016, 13:50

Ухвалення закону «про спецконфіскацію», який передбачає повернення до Державного бюджету $ 1,5 млрд арештованих коштів режиму Януковича, дозволить завершити реформу Національної поліції України та профінансувати Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Про це завив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Корчик у понеділок в ефірі одного з телеканалів.

«Прийняття цього законопроекту («про спецкофіскацію». – Ред.) дозволить вирішити фінансування таких важливих сфер, як завершення реформування Національної поліції, яке потребує додаткових 6 млрд грн», - заявив він.

Крім того, за словами народного депутата, необхідно фінансово підтримати Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСН) у розмірі 800 млн грн.

Народний депутат також нагадав, що фракція «Народний фронт» виступила з ініціативою половину з 1,5 млрд. доларів арештованих коштів режиму Януковича (близько 20 млрд грн) направити на підвищення обороноздатності України, а другу половину - на одноразові грошові виплати пенсіонерам з мінімальною пенсією, а також працівникам бюджетної сфери.

«Про це йдеться у законопроекті № 5088, зареєстрованим депутатами від «Народного фронту» Денісовою, Бурбаком та Горбуновим. За цим законопроектом 9,1 млн пенсіонерів отримають допомогу у розмірі 1130 грн, а більше 3 млн педагогів та медиків – допомогу у розмірі 1400 грн. Такі разові виплати не вирішать усіх проблем, звичайно, але це є відновленням справедливості, адже ці кошти були вкрадені у громадян протягом 2010-2013 років Януковичем і його поплічниками», - наголосив Віталій Корчик.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua