Арсеній Яценюк: До кінця року Україна може отримати від реалізації аграрної продукції близько 4-х мільярдів доларів (відео)
середа, 26 серпня 2015, 13:56

«До кінця поточного року ми повинні додатково отримати у вигляді валютної виручки від реалізації аграрної продукції близько 4 мільярдів доларів США», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час розширеного засідання Уряду за участі керівників ОДА в середу, 26 серпня.

За його словами, прогнози і цінова кон’юнктура на світових ринках аграрної продукції є дуже стабільними.

Глава Уряду нагадав, що ціна на нафту на світових ринках падає, що тягне за собою зниження собівартості: «Падає вартість добрив, і це буде позитивно впливати на ціни на природний газ. Але при цьому цінова кон’юнктура на основні види аграрної продукції на світових біржах залишається стабільною».

Глава Уряду підкреслив, що на сьогодні обсяг транспортування, яким забезпечуються виробники для реалізації своєї продукції на зовнішніх ринках, «знаходиться практично на червоній лінії - ті можливості, які є в української інфраструктури, використовуються в повному обсязі».

Арсеній Яценюк доручив Міністру інфраструктури України Андрію Пивоварському і Міністру аграрної політики та продовольства України Олексієві Павленку «далі проводити діалог із аграріями з приводу забезпечення реалізації їхньої продукції». 

Прем’єр-міністр України також наголосив, що одним із основних завдань є забезпечення продовольчого балансу всередині країни і забезпечення цінової стабільності на аграрну продукцію в Україні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua