Україна − частина Транс’європейської транспортної мережі, − Володимир Омелян
понеділок, 27 листопада 2017, 12:53

Україна включена до індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T.

Про це повідомив міністр інфраструктури України, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян, коментуючи результати Брюссельського Саміту Східного Партнерства.

«Це великий успіх і великий виклик. Це означає, що транспортна інфраструктура України має якомога швидше стати єдиним цілим із інфраструктурою ЄС і розвиватися у гармонійному поєднанні. Швидкість, якість, безпека мультимодальних перевезень мають відбуватися за європейськими стандартами», - сказав міністр.

Володимир Омелян наголосив, що це потужний сигнал для інвесторів і міжнародних партнерів про те, що інфраструктура України розвивається, має європейське майбутнє і в неї можна і потрібно вкладати кошти.

У напрямку території України проходять 2 коридори Транс’європейської транспортної мережі:

- Коридор Рейн-Дунай пролягає у сполученні через водні шляхи Майну та Дунаю, з важливим відгалуженням від Мюнхена до Праги, Жиліни, Кошице та до українського кордону;

- Середземноморський коридор - від Піренейського півострова у напрямку Угорсько-Українського кордону.

До цього часу ці транспортні коридори закінчувалися на українському кордоні з країнами ЄС. Відтепер коридор Рейн-Дунай і Середземноморський коридор включають територію України і відкривають великі перспективи широкомасштабної міжнародної співпраці з розвитку мультимодальних перевезень між Європою та Азією, закріплюють за Україною статус країни-транзитера.

Приєднання України до Транс’європейської транспортної мережі стало результатом послідовної наполегливої роботи Міністерства інфраструктури.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua