Україна досі розраховується за кредитами, які набрав Янукович під Євро-2012, - Микола Величкович (відео)
середа, 9 грудня 2015, 16:13

Чемпіонат з футболу Євро-2012 давно скінчився, але держава змушена продовжувати сплачувати мільярдні борги, взяті попередньою владою Януковича на будівництво спортивних об'єктів та інфраструктури.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту Микола Величкович.

"За моєю ініціативою було скликано комітетські слухання за участю правоохоронних органів та відповідальних міністерство, аби спільно вирішити, що робити з цим далі. Треба вирішувати, що робити з тими коштами, як виплачувати взяті кредити та списувати їх по-можливості", - сказав народний депутат.

За інформацією Величковича, 1,8 мільярда доларів було взято попередньою владою як зовнішні запозичення під державні гарантії України у 2010-2012 рр. для проведення Євро-2012.

"До 2018 року іде повернення цих коштів. Окремо із Державного бюджету на підготовку чемпіонату з футболу було витрачено більше 27 мільярдів", - повідомив він.

Микола Величкович також зазначив, що станом на сьогодні ряд великих об'єктів досі незавершені і не здані до кінця в експлуатацію.

За словами парламентаря, ситуація дійшла до абсурду, коли навіть за знищений внаслідок бойових дій на Донбасі донецький аеропорт вартістю 7 мільярдів гривень держава має сплачувати понад 130 мільйонів боргів кредиторам.

"У загальній сумі іде мова про необхідність сплатити 3,5 мільярди гривень боргових зобов'язань лише за відсотками. Цієї суми могло б вистачити на розвиток українського спорту, на молодіжне кредитування житла та на розвиток українського туризму", - сказав народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua