Україна і Білорусь розвиватимуть судноплавство на річках Дніпро і Прип’ять, - Володимир Омелян
вівторок, 5 грудня 2017, 20:21

Міністр інфраструктури України, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян та міністр транспорту Республіки Білорусь Анатолій Сивак підписали Дорожню карту з розвитку судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять.

У зустрічі міністрів двох країн також взяли участь представники ЄІБ, ЄБРР, представництва ЄС в Україні.

Володимир Омелян підкреслив, що українською та білоруською сторонами приділяється першочергова увага питанням розвитку транспортних комунікацій між країнами, зокрема активізується і розширюється робота щодо поліпшення судноплавства на спільних водних шляхах.

«Одним із пріоритетних напрямків розвитку відносин між Україною і Білоруссю є забезпечення умов для здійснення транзитних перевезень вантажів водним транспортом по території України, в тому числі з використанням суден класу «річка-море»», - наголосив міністр.

Він також відзначив спільну роботу двох країн з відновлення судноплавного сполучення між Україною і Республікою Білорусь, зокрема водного шляху Е-40, а також створення безпечних умов судноплавства на річках Прип'ять і Дніпро.

Міністр інфраструктури України подякував міністру транспорту Республіки Білорусь за конструктивну і плідну роботу з узгодження  проекту Дорожньої карти, яку було підписано під час зустрічі міністрів.

Реалізація положень Дорожньої карти вимагає фінансових ресурсів, які планується залучити від МФО і донорів.

Сторони відзначили позитивну динаміку росту автомобільних перевезень і підтвердили зацікавленість в подальшому збільшенні вантажообігу між країнами, а також обговорили інші питання в сфері транспорту.

Було також домовилено про збільшення квоти дозволів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів та вантажів до 65 тис. одиниць, а розбивка за типами і видами дозволів буде здійснюватися з урахуванням потреб перевізників обох країн.

Також сторони дійшли згоди щодо розвитку транспортного сполучення північ-південь територіями України та Республіки Білорусь з метою забезпечення оптимальних логістичних схем доставки вантажів із використанням інфраструктури Білорусі та України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua