Україна і Туреччина співпрацюватимуть у боротьбі з тероризмом, транснаціональною злочинністю та кіберзагрозами
вівторок, 4 вересня 2018, 16:51

Міністр внутрішніх справ України, представник партії "Народний фронт" Арсен Аваков та міністр внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейман Сойлу підписали декларацію про співпрацю між країнами.

Документ підписано в ході візиту Арсена Авакова до Анкари.

Декларацією передбачається співпраця у сфері боротьби із тероризмом, незаконним переправлення мігрантів і торгівлею людьми, кіберзлочинністю, відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом, незаконним обігом наркотиків та транснаціональною організованою злочинністю.

Арсен Аваков заявив, що Україна нарощує співпрацю з Туреччиною у питаннях  протидії тероризму.

"Україна підтримує Туреччину в усіх проявах боротьби з тероризмом. Ми мали дуже змістовну зустріч по питанню взаємодії у боротьбі з таким видом злочинів. А декларація, яку ми підписали сьогодні, забезпечить кращу співпрацю",  зазначив міністр.

Крім того, Арсен Аваков розповів про домовленості у військовій сфері.

"Маємо договори про співпрацю прикордонників, гвардії, поліції та рятувальників.  А також я дякую за співробітництво у військовій сфері. Зараз ми реалізуємо великий проект по модернізації гелікоптерів. Це буде 18 вертольотів",  наголосив він.

Міністр внутрішніх справ Турецької Республіки зауважив, що сторони вже проводили зустріч в Києві, що дозволило перевести рівень домовленості в практичну площину співпраці.

"Туреччина підтримує процес реформ, який продовжується в Україні і продовжуватиме підтримувати. Окрім того, сьогодні були досягнуті домовленості у співпраці нашої берегової охорони та українських прикордонників. Ми вирішили розвивати співпрацю в цьому напрямку, бо в цих питаннях є важливим партнерством країн",  сказав Сулейман Сойлу.

Окрім цього, підписано меморандум про співпрацю між Національною поліцією України та Головним Управлінням безпеки Турецької Республіки. Ним, зокрема, передбачається обмін інформацією між країнами у правоохоронній сфері та програми підвищення кваліфікації поліцейських.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua