Україна мала отримати План дій щодо членства в НАТО ще у 2008 році, - Остап Семерак (відео)
середа, 23 вересня 2015, 11:15

У 2008 році партнери України з Організації Північноатлантичного Договору зробили помилку, не надавши Україні та Грузії План дій щодо членства в НАТО.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», Перший заступник голови Комітету з питань євроінтеграції Остап Семерак у вівторок в ефірі «5 каналу».

«Я є палким прихильником членства України в НАТО. Вважаю, що у 2008 році нашими партнерами з Альянсу була допущена грандіозна помилка – вони не надали Україні та Грузії План дій щодо членства в НАТО», - сказав народний депутат.

За його словами, збройний конфлікт з Росією є наслідком цього кроку.

Представник «Народного фронту» додав, що тепер європейські політики визнали хибність такої поведінки: під час зустрічі в українському парламенті тогочасний міністр закордонних справ Німеччини визнав помилку німецької влади, яка полягала в тому, що, боячись Росію, Німеччина вважала за потрібне умиротворяти РФ.

«Час показав, що це є неправильним», - зазначив Остап Семерак.

Він повідомив, що проведення референдуму щодо вступу України в НАТО не є обов’язковою процедурою для набуття Україною членства в Альянсі.

«Є інші вимоги – зрозумілі, прописані на папері, українська влада знає про них і робить усе, аби наша держава якнайшвидше виконала їх», - зазначив Семерак.

Він нагадав, що пункт про проведення референдуму щодо вступу України в НАТО прописаний в коаліційній угоді.

За словами Остапа Семерака, визначити нагальність проведення референдуму можливо, підійшовши до цього питання з іншого боку: чи готове НАТО запросити Україну до своїх лав. 

«Очевидно, що сьогодні НАТО не готове цього зробити», - сказав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua