Україна має добиватися подання до Радбезу ООН власної резолюції щодо введення миротворців на Донбас, - Вадим Кривенко (відео)
середа, 24 січня 2018, 15:17

Україна має добиватися на основі ухваленого закону про деокупацію Донбасу подання до Ради безпеки ООН власної резолюції з приводу введення миротворців вздовж державного кордону між Україною та Російською Федерацією.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що закон про деокупацію Донбасу вже «почав жити зовнішньо-політичним життям». Тобто, тими термінами та ідеологією, які в нього закладені, почали оперувати не лише в Україні, але й у світі.

Парламентар навів приклад, що представник Адміністрації США Курт Волкер під час своїх зустрічей, зокрема щодо проведення миротворчої місії, вже оперує такими поняттями, як «території, окуповані Росією», «російські окупаційні війська» тощо.

«Це саме ті поняття, які ми прописали в законі. Ці ж самі поняття присутні в резолюції ПАРЄ, яка вчора була прийнята (щодо військової агресії РФ проти України. – Ред.). Тобто, цей закон вже почав жити зовнішньо-політичним життям, і це є наш дороговказ, по якому ми повинні далі діяти», - наголосив народний депутат.

Більше того, Вадим Кривенко висловив позицію фракції «Народний фронт» про те, що Україна на основі ухваленого закону  про деокупацію має добиватися подання до Ради безпеки ООН власної резолюції з приводу введення миротворців на Донбас.

«Це необхідно для того, щоб ми не йшли за тією російською резолюцією, яка нас абсолютно не влаштовує, а все ж таки з допомогою Сполучених Штатів Америки та інших партнерів просували нашу резолюцію. А наша резолюція повинна чітко регламентувати наявність миротворчих сил вздовж державного кордону», - заявив представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua