Україна має гарні перспективи виграти позови проти Росії у міжнародних судах, - Георгій Логвинський (відео)
вівторок, 17 січня 2017, 14:07

Україна має позитивні перспективи виграти позови проти Російської Федерації  у міжнародних судах, проте це довгий процес, тому санкції щодо держави-агресора мають лише посилюватися.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, заступник голови постійної делегації у ПАРЄ, юрист Георгій Логвинський у вівторок в інтерв’ю журналістам.

Він зауважив, що окрім нещодавно поданих позовів до міжнародного суду, Міністерство юстиції України ще на початку збройної агресії РФ проти нашої держави подало кілька позовів до міжнародних судових інстанцій, зокрема до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Більше того, за словами народного депутата, ще до початку анексії Криму ЄСПЛ виніс перше рішення, яким зобов’язав Росію та Україну «утриматися від дій, які можуть порушувати конвенцію (з прав людини)».

«Росія не виконала це рішення, тому у нас перспектива – якщо ми грамотно і правильно будемо захищати інтереси, не зробимо помилок – дуже позитивна. Тому що Росія вже не виконала рішення, яке було винесено щодо неї», - пояснив Логвинський.

У той же час парламентар зауважив, що практика розгляду справ у міжнародних судах досить тривала, тому українські позови можуть розглядатися, ймовірно, не один рік.

«Однак ми зобов’язані це робити (подавати позови.- Ред.). І я думаю, що це буде ефективним позитивним рішенням», - наголосив він.

На переконання Георгія Логвинського, сьогодні дуже важливо створити міжнародну коаліцію на захист України і тиснути на Росію за допомогою економічних та політичних санкцій.

«Ми чудово розуміємо, що агресора має хтось зупиняти. І сьогодні нашою міжнародною діяльністю, яку здійснює багато політиків, в тому числі і пан Яценюк, який сьогодні зустрічається і спілкується з міжнародними партнерами, ми створюємо армію, коаліцію проти Росії», - підкреслив представник фракції «Народний фронт».

«Сьогодні ефективний механізм – це міжнародне об’єднання, де ми всім світом вводимо санкції, обмеження, коли ми притягуємо до відповідальності у міжнародних кримінальних судах політиків. Ось цього вони бояться. І це шлях деескалації, це шлях не продовження анексії. Тому що я переконаний, що у головах командирів військ Російської Федерації не стоїть питання зупинки на Донбасі чи Криму. Їх задача стоїть пройти більш далеко, до повного знищення України. Ми сьогодні повинні захищати інтереси наших дітей, нашої держави», - підсумував Георгій Логвинський. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua