Україна має посилювати власні спецслужби для ефективної протидії неоголошеній диверсійно-терористичній війні, - Геращенко (відео)
четвер, 14 вересня 2017, 11:25

Україна має постійно посилювати власні спецслужби – розвідку та контррозвідку – аби ефективно протидіяти неоголошеній диверсійно-терористичній війні, яку російські спецслужби ведуть проти нашої держави.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав про гучні вбивства, які сталися останнім часом в Києві. Наприклад, підриви автомобілів Максима Шаповала, Павла Шеремета та Тимура Махаурі, а також вбивство колишнього депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова та інші.

«Я вважаю, що ці вбивства були скоєні на замовлення російських спецслужб з метою дестабілізації ситуації в Україні», - заявив народний депутат.

«Ми чітко розуміємо, що за вбивством Максима Шаповала чи підполковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі стоять російські спецслужби та агенти, яких вони готують на території Криму та Донбасу. Це неоголошена диверсійно-терористична війна, яка має завершитися тим, що кожен такий випадок має бути розслідуваний, винні особи мають бути притягнені до відповідальності та отримати мінімум довічні терміни за свої дії. А найголовніше, щоб наша розвідка та контррозвідка завчасно виявляли цілі (терористів. - Ред.) і щоб практично у всіх випадках ми могли ці теракти попередити», - наголосив представник фракції «Народний фронт».

У той же час, за словами парламентаря, попередити теракти дуже непросто, про що свідчить і досвід Європи, де останнім часом, на жаль, також стається багато терористичних актів.

«Ви бачите, що відбувається зараз в Європі. Терористичні організації ісламського напрямку відчувають себе там як вдома. Вони вбивають людей в Брюсселі, Парижі, Лондоні, Барселоні. На жаль, міжнародний тероризм – це дуже страшна річ, тому що не завжди можна завчасно передбачити усі дії терористів. Але нам потрібно посилювати наші спецслужби та брати приклад з Ізраїлю, який живе у непростих обставинах і діє дуже ефективно», - підсумував Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua