Україна має продовжувати жорстку політику санкцій та обмежень проти Росії, – Георгій Логвинський
п’ятниця, 26 лютого 2016, 14:30

Україна має продовжувати жорстку політику санкцій та обмежень проти Російської Федерації, оскільки в окупованому Криму тривають репресії.

Про це заявив заступник голови Міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів з питань окупованих територій, народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський в кулуарах Міжнародного форуму "Крим - це Україна", який відбувається 26 лютого в Києві.

"Сьогодні друга річниця історичного мітингу кримських активістів в Сімферополі на захист суверенітету України. Репресії проти активістів почалися того ж дня, силами перевдягнених російських військових і ФСБ-шників, і ці репресії в Криму тривають досі. Десятки затримані, багато людей зникли", - наголосив Логвинський.

Він зазначив, що Україна зробила багато для протидії окупації та репресіям в Криму і на Донбасі, однак, для деокупації цю роботу треба посилити.

"Я вдячний Уряду за рішення про обмеження вантажного сполучення з окупованими територіями. Не можна торгувати з окупантом, поки тривають злочинна окупація й репресії. Ми разом із прокуратурою створили систему реагування на порушення заборони на морське сполучення з Кримом - затримані вже 10 суден. Це набагато більше, ніж спромоглася зробити Грузія проти окупації Абхазії. Відкрито більше 1000 кримінальних проваджень проти зрадників, силами яких в основному робляться репресії в Криму. Але держава все ще робить недостатньо", - сказав народний депутат.

Георгій Логвинський вважає, що насамперед слід посилити роботу Міністерства закордонних справ та спецслужб щодо деокупації Криму.

"Потрібно ретельніше працювати з міжнародною спільнотою для засудження й покарання факту окупації та репресій. Служба Безпеки України та розвідувальні органи співпрацюють з нашою Міжвідомчою робочої групою щодо окупованих територій. Але їх роботу треба посилювати, хоча би на території Криму. Потребуємо тіснішого контакту зі спецслужбами", - зазначив Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua