Україна має шанс відшкодувати збитки від дій Януковича у міжнародних судах, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
четвер, 15 лютого 2018, 11:42

У разі, якщо справа щодо звинувачення Віктора Януковича у державній зраді буде доведена до кінця, Україна має шанс відшкодувати збитки від його дій за допомогою міжнародних судів.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська в ефірі одного з телеканалів, коментуючи судове засідання по даній справі, яке відбулося 14 лютого.

«Якщо буде зібрана належна доказова база (по справі В. Януковича. – Ред.), Україна зможе використовувати це у міжнародних судах. І на даний момент вже подано кілька позовів з різних  підстав. Це стосується і енергетики… той же Стокгольм (Стокгольмський арбітраж по газових контрактах між Україною і РФ. - Ред.), це стосується і Криму. Є багато приватних і державних позовів. І я думаю, якщо буде доведено справу до кінця, Україна може позиватися і буде позиватися. Тому що дуже важливо мати фактичні обставини. Що стосується окупації ОРДЛО, анексії Криму. Я думаю, що буде достатньо підстав подавати до суду для відшкодування», - наголосила парламентар.

Як відомо, колишнього президента України Віктора Януковича, який втік до Російської Федерації, підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua