Україна має стати частиною низки регіональних ініціатив, зокрема Ініціативи трьох морів, - Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ (відео)
п’ятниця, 22 травня 2020, 16:10

Україні потрібна рішучіша й активніша співпраця з партнерами з регіону, такими як Литва, Польща, Угорщина. Таку думку висловив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, Голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ 22 травня.

Він наголосив, що Україна має стати частиною низки регіональних ініціатив: «Ініціатива трьох морів - не бачу причин, чому б Україні не брати в ній участь. Бухарестська дев’ятка – це вже більш пов’язано з питаннями НАТО. Україна повинна бути партнером в таких ініціативах».

«Нам потрібна рішучіша, активніша і сильніша міжнародна співпраця з нашими друзями з регіону, такими як Литва, Польща, Угорщина. Ми маємо перегорнути сторінку суперечок та драм минулого, примиритися і дивитися в майбутнє», - підкреслив він.

«Ось у чому мета - спільне процвітаюче світле майбутнє. Для України, для Європейського Союзу і для наших друзів у Сполучених Штатах», - додав Арсеній Яценюк.

Тема нинішньої дискусії КБФ - «Стратегічний форпост: як надати поштовх європейській інтеграції України та зміцнити Східну Європу?». Учасники розмови: Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус; колишній Прем’єр-міністр і Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт; голова Комітету Верховної Ради України з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе; польський політик, Сенатор, заступник глави парламентського Комітету у закордонних справах Марцін Босацький; Спеціальний представник уряду Сполучених Штатів у справах України у 2017 – 2019 роках Курт Волкер. Медератор - Данило Лубківський, колишній заступник Міністра закордонних справ України, член Наглядової ради фонду «Відкрий Україну».

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua