Україна мусить реагувати на істотне зростання оборонних витрат Росії, - Юрій Береза
п’ятниця, 29 липня 2016, 17:19

Україна мусить реагувати на істотне зростання оборонних витрат Російської Федерації подальшим збільшенням і реструктуруванням власних воєнних приготувань.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, полковник Юрій Береза коментуючи інформацію Організації Об’єднаних Націй про офіційні воєнні видатки РФ у 2015 році.

“Росія відзвітувалася в ООН про 2,9 трильйонів рублів воєнних видатків торік. Це 770,7 мільярдів гривень, зростання на 48% до їхніх витрат 2014 року. Для порівняння, оборонні витрати України 2015 року склали 90 мільярдів гривень, цьогоріч - 113 мільярдів”, - заявив Береза.

“Треба реагувати на це, передусім технологічно: скорочувати розрив із ворогом у технологіях переозброєння війська! Україна мусить і в наступному році істотно збільшити оборонний бюджет - як це два роки поспіль робив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Для цього, зокрема, необхідно запровадити механізми спецконфіскації, стягнення необґрунтованих активів, нарешті почати приватизацію нестратегічних держпідприємств”, - наголосив депутат.

При цьому він відзначив, що Україні слід різко покращити структуру й ефективність власних оборонних витрат, структуру військових підрозділів, а не змагатися з Росією в обсягах і темпах.

“Кількісна воєнна перевага Москви очевидна, але Україні не варто ані панікувати, ані намагатися скоротити кількісний розрив. Значна частина ресурсів і зусиль російської армії спрямована на підтримання гігантської інфраструктури, а також стратегічних ядерних сил. В України інший, асиметричний шлях подолання переваги: насамперед, покращувати якість військових кадрів та переходити на нові озброєння. Ідеологічно стимулювати молодь служити у війську. «Рабів до раю  не пускають», як казав кошовий отаман Іван Сірко. Надалі підвищувати зарплатню військовикам, розробляти й закуповувати сучасні ракетні комплекси, літаки, катери; системи розвідки, управління і зв’язку”, - пояснив представник "Народного фронту".

Юрій Береза – професійний військовий. Закінчив Дніпропетровське вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони СРСР, командував підрозділами у Збройних Силах СРСР та України. В квітні 2014 року повернувся з цивільного бізнесу, сформував і очолив добровольчий батальйон (з 09.2014 – полк) поліції особливого призначення "Дніпро-1". Кавалер Ордену Богдана Хмельницького III ступеню (09.2014). Народний депутат України VIII-го скликання від "Народного фронту" (№ 10 в списку). Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Полковник поліції. Член Військової ради "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua