Україна не братиме участь у Генасамблеї ПАЧЕС, яка відбудеться в Росії, - Людмила Денісова
середа, 27 січня 2016, 20:27

У середу на засіданні Комітету у закордонних справах народні депутати - члени комітету одноголосно підтримали пропозицію керівника Постійної делегації у Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва Людмили Денісової щодо відмови від участі у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС, проведення якої заплановане на 28-30 червня у Москві.

«На минулій, 46-й Генасамблеї, яка відбулася у Бухаресті, українська делегація провела акцію протесту під час виступу голови Держдуми Наришкіна на знак початку головування Росії в ПАЧЕС. Наша делегація виступила з вимогою повернути Крим Україні та припинити вторгнення російських військових на Донбас. Ми ще там попередили, що Україна не братиме участі у заходах, які проходитимуть на території Росії, і проведення в Москві наступної Генасамблеї ПАЧЕС Україна бойкотуватиме», - наголосила Людмила Денісова.

Керівник Постійної делегації українського парламенту в ПАЧЕС також повідомила, що вже підготовлено листа від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана до Міністра закордонних справ Павла Клімкіна з проханням дати доручення дипломатичним представництвам України за кордоном провести належну роботу щодо вироблення спільного підходу серед держав-членів Організації ЧЕС відносно відмови від участі у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС.

«Вкрай важливим вбачається проведення роботи українською дипломатією з метою роз’яснення позиції України щодо неприпустимості участі представників інших держав у московському заході ПАЧЕС. Адже така участь може інтерпретуватися як підтримка національними парламентами агресивної зовнішньої політики РФ, зокрема анексії Криму та окупації частини Донбасу», - підкреслила Людмила Денісова. 

Народні депутати - члени Комітету підтримали необхідність проведення такої роботи та вирішили також звернутися до комітетів у закордонних справах парламентів держав-членів ПАЧЕС з проханням бойкотувати участь їх національних делегацій у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС в Москві.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua