Україна порушуватиме у ПАРЄ питання нелегітимності виборів президента Росії, - Леонід Ємець (відео)
середа, 7 лютого 2018, 13:00

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи підніматиме на наступній сесії ПАРЄ питання про нелегітимність виборів президента Росії, у зв’язку з тим, що вони плануються проводитися на тимчасово окупованій частині території України - в Криму.

Про це заявив член Постійної делегації України в ПАРЄ, представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець в коментарях журналістам.

Він зазначив, що нещодавно ініційований фракцією "Народний фронт" проект постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів президента РФ на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі – є дуже актуальною та необхідною.

"Я, як делегат нашої країни в ПАРЄ, хочу сказати, що нами вже готується підняття на Парламентській асамблеї Ради Європи питання щодо нелегітимності виборів президента Росії, у зв’язку з тим, що проводитимуться ці "вибори" на території, яка їм (Росії) не належить, серед громадян, які не є громадянами Росії де-юре. І світ має чітко свою позицію з цього приводу висловити", - заявив народний депутат.

Тому, за його словами, постанова Верховної Ради з цього приводу має стати підтримкою позиції України як в ПАРЄ, так і загалом на міжнародній арені.

"Зрозуміло, що окуповані території – це території, які належать Україні, там знаходяться українські громадяни, вони не можуть як громадяни іншої країни брати участь у виборах президента іншої країни", - зауважив депутат.

"Якщо Путін збирається приїхати в Севастополь і проголосувати на території, яка йому не належить - це ще один виклик, який кидає Росія світовому порядку – порядку, де є правила, де є закони, де є міжнародні договори. Росія нехтує цим всім і каже: "Забутьте про міжнародні договори. В кого більше зброї, більше солдат, більше грошей, той і є головний на цій планеті", - наголосив представник фракції "Народний фронт".

"Світ має зупинити цю агресію. Це агресія не лише проти України, це агресія проти всього світу. Зараз всі спільно, всією Європою, всім світом, разом зі Сполученими Штатами, ми повинні зупинити цю агресію, бо вона направлена на те, щоб знищити світовий порядок", - підсумував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua